Известие

Collapse
No announcement yet.

глупост на млад алфист...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• глупост на млад алфист...

Здравейте,
    можеби повечето знаете, че съм новак.. 1 месец има няма имама колицата..и ми е първата...нямам много опит като шофьор...Днес...отивам аз в студентски град следобяд и разбирасе не мога да намеря каде да спра. Както и да е видях едно местенце зад едно общежитие и спирам колата на един бордюр...не я качих от висок бордюр..е да ама като си я взимах..назад излизам и хоп(коелагата до мен беше преместил колицата си) и на мен ми се стори по- лесно да си я изкарам като врътна задницата директно да я сваля на пътя и да мога да тръгвам без много маневри.. Да ама там бордюра бил по- висок и като свалих вече предните гуми и реших да тръгна напред не прецених, че съм много близо до бордюра и упря там колата уж не много силно ама...(нека подчертая, че като свалях колата назад не чух прасване,трясване и т.н.... поне нищо не ми направи подобно впечатление..чух по скоро леко чукване)...както и да е излезнах от неудобната уличка и тръгнах си по правия път..направи ми впечатление, че на 2-ра на 2 завоя чух от дясната предна част някакво шумолене сякаш гумата е мека или нещо такова...или опира.. ..спрях огледах я... ходих до бензиностанция замерих атмосферите...няма проблеми... като съм на 3 -та например с 40 или на друга с малко по- висока скорост не го чувам.. Честно казано не се чува непрекъснато на втора, но наистиана на моменти се чува и хората в колата го чуваха също..едно провлачване...дайте идея какво може да е..????
    Last edited by NIKSANA86; d.m.y г., 20:16.

Alfa Romeo 146 1.6 16V TS -97г

Абе аз след подобна маневра си почупих предната броня, но това няма как да не го забележиш

Comment

мнеееееее не е това

Comment

Нещо не разбрах кое точно си подпрял? Предна или задна гума, отвътре, отвън?
        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
          Нещо не разбрах кое точно си подпрял? Предна или задна гума, отвътре, отвън?
          мисля предната отвън... нп не се вижда нищо

Comment

Ако е така няма как да откачиш нещо и да не се вижда Огледай все пак бронята. Друго което се сещам, макар и малко вероятно, да си изкривил предпазната ламарина от вътрешната страна на диска и тя да подпира. Завърти пълен ляв/десен и провери.
            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

благодаря за идеята ще проверя утре сутрин

Comment

Бронята или джантата си ударил?
                Ако е джантата, то може да си я изкривил и да ти опира по подкалника.
                --Alfa Romeo 147 1.9JTD -- Keep walking! --
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Walker Покажи съобщение
                  Бронята или джантата си ударил?
                  Ако е джантата, то може да си я изкривил и да ти опира по подкалника.
                  днес не се чуваше.. не се видя изкривена ламарина.. мисля че е по скоро джантата но не се вижда да е изкривена...

хайде сега един друг въпрос... ще прощавате за невежеството ама...
                  каде мога да проверя течноста за хидравликата на съединителя или...смисъл не знам каде све намира казанчето или каквото е...(още веднъж сори за невежеството)...значи идеята е, че азбелязвам че вече няколко пъти ми се случва да не включва на скорост от първият път...и предположих, че може да е от това...

Comment

Първоначално публикувано от NIKSANA86 Покажи съобщение
                    каде мога да проверя течноста за хидравликата на съединителя или...смисъл не знам каде све намира казанчето или каквото е...(още веднъж сори за невежеството)...значи идеята е, че азбелязвам че вече няколко пъти ми се случва да не включва на скорост от първият път...и предположих, че може да е от това...
                    Спирачната ти течност е тази, която ти и за хидравликата на съединителя, както си го отбелязал. Ако нямаш течност, значи няма да и спираш, отделно ще ти свети лампата за вдигната ръчна на таблото (стига да ти работи датчика). За да разбереш дали ти работи датчика ти трябва още един човек - има едно като копче отгоре на капачката на казанчето за спирачна течност, даваш на контакт със свалена ръчна и 2рия човек трябва да натисне това копче, ако лампата светне значи всичко е ОК и датчика ти работи. Надявам се ме разбра, ако има нещо питай

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                      Ако е така няма как да откачиш нещо и да не се вижда Огледай все пак бронята. Друго което се сещам, макар и малко вероятно, да си изкривил предпазната ламарина от вътрешната страна на диска и тя да подпира. Завърти пълен ляв/десен и провери.
                      Малко-много , точно това е станало.Изкривил е ламарината,демек предпазителя на диска.!Да ляга и да я оправя!
                      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Working...
                      X